Toggle Menu

Jucătoarea de tenis din România care a urcat 9735 de poziții în clasamentul WTA. Ea poate fi noua Halep

  1. Home/
  2. Sport/

Când mulți îi prevesteau finalul carierei în tenisul de top, Simona Halep a câștigat Wimbledonul, reușind să facă istorie pentru România. Zeci de mii de oameni au venit pe Arena Națională să o aplaude pentru victoria ei senzaționale și să-i arate cât de mult o aprciază. Sportiva a devenit idolul unei întregi generații, într-un moment în care țara noastră duce lipsă de lideri inspiraționali în toate domeniile.

Din păcate, celelalte jucătoare de tenis din România nu se apropie de nivelul Simonei Halep, toate ocupând poziții sub locul 50 mondial. Cu toate acestea, există o jucătoare care vine foarte tare din urmă și care a făcut senzație la BRD Bucharest Open. Patricia Țig s-a calificat în finala turneului, după o absență din circuit de aproape un an și jumătate.

Talentata jucătoare a făcut astfel un salt uriaș în clasamentul WTA. Mai exact a urcat 9.735 de locuri, ajungând la începutul săptămânii pe locul 264. Parcursul excelent al Patriciei Țig continuă și la Baltic Open, unde s-a calificat deja în sferturi de finală, după ce a învins două jucătoare mai bine cotate decât ea. Astfel a ajuns pe locul 220.

Sportiva din România are 24 de ani și este căsătorită cu antrenorul ei, Răzvan Sabou. Ea s-a retras din tenis o perioadă îndelungată, pentru a da naștere micuței sale, care astăzi îi dă forță să joace mai bine decât a făcut-o vreodată. Fanii tenisului au numi-o pe Patricia noua Halep și speră ca aceasta să ajungă și pe tabloul principal de la US Open.

Cel mai bun loc ocupat de Patricia Țig în carieră a fost în anul 2017, înainte de retragerea ei temporară din tenis, locul 83.

Clasamentul WTA al jucătoarelor din România la începutul săptămânii

4. Simona Halep 5933 puncte
58. Mihaela Buzarnescu 966 puncte
96. Sorana Cirstea 651 puncte
100. Irina Begu 623 puncte
102. Monica Niculescu 616 puncte

126. Ana Bogdan 498 puncte
179. Gabriela Ruse 332 puncte
202. Jaqueline Cristian 295 puncte

 

Loading...

admin