Toggle Menu

Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă

  1. Home/
  2. Info/

Președintele Parlamentului European David Sassoli a transmis un mesaj miercuri în care arată că apelul în zadar al Alexandrei la serviciile de urgență ”a întristat și șocat întreaga Europă”.

Într-un mesaj postat Twitter, oficialul european a subliniat faptul că trebuie avute în vedere măsuri mai bune de combatere a actelor de violență comise împotriva femeilor.

”Apelul în zadar al Alexandrei, în vârstă de 15 ani, către serviciile de urgență a întristat și șocat întreaga Europă. Măsuri mai eficiente împotriva violențelor comise împotriva femeilor trebuie să se afle în centrul tuturor eforturilor noastre politice și instituționale”, a transmis președintele Parlamentului European, David Sassoli.

PNL vrea procedură de urgență în Parlament pentru ”Legea Alexandra”

 

O propunere legislativă privind modificarea Codului Penal în sensul că se pedepseşte doar cu detenţiune viaţă, nu şi cu închisoare de la 15 la 25 de ani, comiterea mai multor tipuri de infracţiuni de omor calificat, printre care prin cruzimi sau asupra a două sau mai multor persoane, a fost înregistrată miercuri la Camera Deputaţilor de către deputatul liberal de Alba, Florin Roman.

Vreau să spun că depunerea acestui proiect de lege vine la solicitarea celor 55.000 de oameni care au semnat petiţia online pentru ‘Legea Alexandra„, a subliniat parlamentarul liberal.

Deputatul a subliniat că a solicitat sesiune extraordinară pentru că, „în momente extraordinare”, e nevoie de intervenţie legislativă, iar intervenţia legislativă o pot face doar parlamentarii sau guvernul, prin ordonanţă de urgenţă.

Citeste toata stirea pe StirileProtv

Loading...

admin