Toggle Menu


65% din magazinele care vând alimente congelate pun în pericol sănătatea clienţilor. Care sunt acestea

  1. Home/
  2. Info/

65% din magazinele care vând alimente congelate pun în pericol sănătatea clienţilor. Acuzaţiile sunt lansate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au controlat, în plin sezon de vacanţă, aproa800 de magazine din toată ţara.

Autorităţile au descoperit mâncare stricată sau expirată. În Bacău, de exemplu, câteva tone de produse au fost confiscate.

Nepăsători faţă de sănătatea oamenilor, mai mulţi directori de magazine din zona Iaşiului le-ar fi permis angajaţilor să ţină la vânzare produse care, odată dezgheţate, au devenit adevărate bombe biologice, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

Aceştia au declarat că au descoperit peste şi crochete din peste care fuseseră de mai multe ori decongelare, lucru interzis de normele de siguranţă alimentară.

Tot Protecţia Consumatorului spune că produsele erau ţinute în condiţii improprii, la temperaturi mai mari decât cele minime şi, în multe cazuri, nu aveau etichete care să arate unde şi când au fost fabricate.

Timp de 10 zile au fost controlate 120 de tone de alimente, de la peste şi carne de pui sau de porc, până la fructe şi legume.

În alte situaţii produsele alimentare congelate erau în ambalaje deteriorate, rupte sau neetanşe. Aşadar, puteau fi cu uşurinţă contaminate în momentul manipulării de către angajaţi.

În toată ţara, inspectorii au aplicat amenzi de 1 milion 700 de mii de lei.

Citeste toata stirea pe StirileProtv

Loading...

admin