Toggle Menu

Bursa în cea mai grea perioadă de după recesiunea din 2008

  1. Home/
  2. Actualitate/

Pe fondul extinderii epidemiei de coronavirus, piețele bursiere din întreaga lume, dar în special cele din Asia (China, Japonia, Coreea de Sud etc.), se confruntă cu cea mai grea perioadă de după criza financiară care a afectat întreaga planetă în anul 2008.

Conform BBC, indicele Dow Jones a scăzut cu aproape 4,4 procente, înregistrând cea mai mare scădere din istorie.

Tot acest tumult se datorează în special restricțiilor de călătorie, care îngreunează implicit și schimburile comerciale dintre țări, iar trendurile actuale indică faptul că scăderile vor continua.

SUA și Europa se pregătesc de scăderi masive

Într-o conferință de presă, președintele american Donald Trump a anunțat că SUA face eforturi continue pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, însă declarațiile sale nu au avut niciun efect în privința stabilizării pieței bursiere.

În ceea ce privește piețele de capital din Europa, Stoxx 600 a scăzut cu 3,3 procente în ultimele zile, însă putem considera că trendurile sunt încă stabile. Cu toate acestea, odată cu extinderea Covid-19 în Europa, anticipăm de asemenea destabilizarea piețelor europene.

În ciuda acestor aspecte, se pare că moneda virtuală Bitcoin își consolidează din nou poziția pe piață, aceasta înregistrând o creștere de aproximativ 38% în 2020, cu o valoare de piață de aproximativ 9.900 de euro.

Chiar dacă în prezent nu putem afirma faptul că Bitcoin reprezintă o investiție bună pentru perioada imediat următoare, se pare totuși că acesta va continua să crească în lunile ce urmează.

Autoritățile fac apel la calm

Acestea fiind spuse, știm sigur faptul că indicii vor continua să fluctueze, iar stabilizarea se va realiza cel mai probabil în momentul în care cercetătorii vor descoperi un vaccin de imunizare.

Este important să rețineți faptul că noul coronavirus, deși se poate răspândi relativ ușor, nu reprezintă o amenințare imediată pentru România și nu există motive de panică.

Autoritățile fac apel la calm, în timp ce noi vă asigurăm de faptul că vă vom ține la curent cu cele mai noi informații privind evoluția acestui nou virus.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache