Toggle Menu


Companiile profită de panica generată de noul coronavirus

  1. Home/
  2. Actualitate/

Trendurile din țările afectate de noul coronavirus indică faptul că mai multe companii de retail profită de pe urma panicii generate de extinderea epidemiei de Covid-19. Conform statisticilor, acestea au mărit peste noapte prețurile produselor expuse la raft.

Comparativ cu perioada sărbătorilor, atunci când companiile înregistrează de regulă cele mai mari încasări, panica a condus la golirea rafturilor aducând venituri extraordinar de mari marilor retaileri.

Deși România este încă ferită de această epidemie, Consiliul Concurenței avertizează marile lanțuri de magazine să evite mărirea nejustificată a prețurilor.

Statul monitorizează prețurile

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței a anunțat că aceștia monitorizează permanent prețul alimentelor, al medicamentelor și echipamentelor medicale, dar și al tuturor produsele care pot fi de interes pentru populație.

Conform Agerpres, acesta a afirmat faptul că firmele care vor profita de această situație de panică și vor mări nejustificat tarifele riscă să fie trase la răspundere și chiar amendate.

Investigațiile autorităților au pornit datorită faptului că s-a observat o creștere semnificativă a prețului în ceea ce privește măștile de protecție, al cărui preț a crescut chiar și cu 1000% în ultimele zile.

Cum trebuie să reacționăm?

Specialiștii în situații de urgență ne sfătuiesc să nu alimentăm starea de panică și să ne păstrăm calmul. Conform autorităților, România are suficiente provizii de alimente pentru a trece cu bine de această situație de posibilă criză.

Acestea fiind spuse, este indicat să facem cumpărături și să ne pregătim, însă nu excesiv. Strictul necesar presupune, de exemplu, un litru de lapte pentru două persoane și nu 3, 1-2 kg. de făină, nu 10 etc.

De asemenea, pentru confortul dumneavoastră psihic, este important să aveți în casă o sumă de bani cash (aproximativ 1000 de lei). În panica generată de astfel de situații, majoritatea oamenilor vor apela la ATM-uri pentru a retrage bani, iar astfel întreg sistemul economic va fi dat peste cap.

Acestea fiind spuse, pregătiți-vă din timp, dar nu exagerați!

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache