Toggle Menu

Nicușor Dan are susținerea PNL pentru Primăria Capitalei

  1. Home/
  2. Actualitate/

Deși candidează independent pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a obținut oficial susținerea Partidului Național Liberal. Întrebarea care se ridică, însă, este de ce a preferat PNL să renunțe la un candidat politic în favoarea unei candidaturi independente?

Cine este de fapt Nicușor Dan?

În vârstă de 49 de ani, Nicușor Dan s-a implicat activ în dezvoltarea Bucureștiului încă din 2006, însă a apărut în atenția publicului în anul 2015, odată cu fondarea Uniunii Salvați Bucureștiul, care mai apoi a devenit Uniunea Salvați România.

De-a lungul timpului, acesta a mai încercat să câștige alegerile pentru postul de primar general, fără succes însă. Cu toate acestea, conform gazetarului Cristian Tudor Popescu, alianța cu PNL l-ar putea propulsa de data aceasta către câștigarea relațiilor.

De ce preferă PNL un candidat independent?

Ludovic Orban a declarat că interesele PNL depășesc aria politică, iar partidul trebuie să susțină ce mai bună variantă pentru bucureșteni, indiferent că de apartenența politica a candidatului.

Mai mult, se pare că PNL a făcut o amplă cercetare sociologică și au concluzionat faptul că, în prezent, liberalii nu au șanse de succes în lupta împotriva PSD-ului.

În aceste condiții, Nicușor Dan fiind deja candidatul cu cele mai mari șanse de succes, PNL a luat în unanimitate decizia de a îi oferi acestuia susținerea totală.

Ce le promite Nicușor Dan bucureștenilor?

Pe website-ul său, Nicușor Dan le promite alegătorilor săi un oraș curat, prosper și luminos. De asemenea, continuând campaniile sale precedente, acesta își dorește un București sănătos și echilibrat, „în care drumul până la birou să nu mai fie un stres”.

Promisiunile acestuia le puteți găsi pe site-ul lui de prezentare. Deși acestea sunt într-adevăr îndrăznețe, rămână ca timpul să demonstreze dacă bucureștenii îi vor oferi susținere și dacă, în cazul unei victorii, Nicușor Dan își va respecta promisiunile făcute în campania electorală.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache