Toggle Menu

SIRIA: Turcia solicită reuniunea de urgență cu NATO

  1. Home/
  2. Stiri/

Turcia a solicitat reunirea consiliului NATO, astăzi 28 Februarie, pentru a discuta despre evoluția situației actuale din Siria. Această solicitare vine în urma unui atac aerian inițiat de trupele siriene joi, în urma căruia 33 de soldați tuci și-au pierdut viața.

Rusia, aliatul militar al Siriei, a declarat faptul că atacul a avut loc în provincia Idlib, deoarece trupele detașate din Turcia ar lupta alături de soldați jihadiști.

Uniunea Europeană avertizează cu privire la escaladarea conflictelor

Josep Borrell, șeful politicii externe a Uniunii Europene a anunțat pe contul său de Tweeter faptul că „există riscul de a intra într-o confruntare militară internațională deschisă majoră”, care poate pune siguranța oamenilor în pericol.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg a promis Turciei atât sprijin politic, cât și sprijin practic și a îndemnat Siria și Rusia să se implice activ și deplin în eforturile Organizației Națiunilor Unite de a găsi o soluție pașnică la acest conflict.

Un oficial american a declarat de asemenea că SUA este alături de Turcia și solicită încetarea imediată a „aceste ofensive disprețuitoare a regimului Assad, a Rusiei și a forțelor susținute de către Iran.”

Uniunea Europeană se află în pragul unei noi crize a emigranților?

ONU anunță că de când a început ofensiva guvernamentală, la 1 Decembrie și până în prezent, aproximativ 948.000 de persoane au fost relocate în nord – vestul Siriei.

De asemenea, de atunci, Turcia a primit mai bine de 3,7 milioane de refugiați, iar sursele indică faptul că aceștia ar permite migranților să treacă granița către Uniunea Europeană.

Conform acelorași surse, câteva sute de persoane s-ar fi adunat la Dikli în speranța că vor putea trece ilegal granița către Grecia.

În aceste condiții, ne putem aștepta în perioada imediat următoare la un nou val de imigranți în țările dezvoltate ale Uniunii Europene, drept pentru care ne punem întrebarea: „Suntem oare pregătiți?”.

Acest lucru va trebui confirmat în timp, însă noi vă vom ține la curent cu evoluția situației.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache