Toggle Menu

Spitalul Veterinar din București a fost inaugurat după 10 ani

  1. Home/
  2. Info/

Doctorii veterinari din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București au începând de astăzi un nou spital în care vor putea trata animalele suferinde.

După mai bine de 10 ani și 21 de milioane de lei – aproximativ 4,5 milioane de euro – investiți, autoritățile Române au inaugurat primul Spital Veterinar de Urgență, care se întinde pe o suprafață totală de 5.500 de metri pătrați.

Acesta este cel mai mare spital veterinar din Europa de Est și marchează 90 de ani de la construirea clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină Veterinară.

Tratamente mai ieftine pentru animalele de companie

Reprezentanții Facultății de Medicină Veterinară dau asigurări proprietarilor de animale de companie că își vor putea trata prietenii necuvântători la prețuri mai mici decât cele practicate de clinicile private.

Unitatea va funcționa non stop și va fi dotată cu aparatură de ultimă generație. Specialitățile profesate de doctorii veterinari din acest spital vor fi:

  • obstetrică și ginecologie.
  • neurologie.
  • dermatologie.
  • oncologie.
  • boli de inimă.

De asemenea, spitalul va fi dotat cu un tomograf extrem de performant și un aparat RMN, care au costat în total aproximativ 800.000 de euro. Mai mult, acesta va avea 4 săli ultra moderne în care vor putea fi operate 8 animale simultan.

Care este părerea bucureștenilor privind această investiție

Având în vedere faptul că 85% din fonduri au fost alocate de către Ministerul Sănătății, părerile cetățenilor bucureșteni privind această investiție sunt împărțite.

Pe de-o parte, stăpânii de animale sunt mulțumiți și spun că un astfel de spital era necesar, în timp ce persoanele care nu au animale de companie sunt nemulțumite și spun că banii trebuiau investiți în spitale pentru oameni.

Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a declarat că o astfel de unitate spitalicească veterinară este necesară pentru ca studenții să poată practica meseria înainte de finalizarea studiilor.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache