Toggle Menu

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata mai repede decât ne așteptam

  1. Home/
  2. Stiri/

Cercetătorii americani au confirmat de curând că sunt pe punctul de a testa un vaccin pentru noul coronavirus. Cu toate acestea, se pare că cei care vor lansa cel mai rapid acest vaccin sunt oamenii de știință din Israel.

Potrivit jurnalului Jerusalem Post, cercetătorii israelieni sunt foarte aproape de a dezvolta și a oferi populației primul vaccin împotriva Covid-19.

Conform informațiilor, dacă totul decurge așa cum au plănuit, aceștia ar putea fi gata în doar câteva săptămâni, urmând a fi pus la dispoziția populației în doar 90 de zile.

Israelienii lucrează de 4 ani la un vaccin

Potrivit doctorului Chen Katz, liderul grupului de cercetare al MIGAL, cercetătorii italieni lucrează de 4 ani la dezvoltarea unui vaccin care să oprească răspândirea virusului bronșitei la animale.

Acesta susține că actualul vaccin are nevoie doar de câteva modificări pentru a putea fi folosit împotriva noului coronavirus, care a afectat până în prezent peste 80 de mii de persoane.

Vaccinul american ar putea fi lansat până în luna Aprilie

Cercetătorii americani au confirmat de asemenea că au început testele pe oameni pentru un vaccin care ar putea fi benefic împotriva noului Covid-19.

Cu toate acestea, indiferent de momentul în care va apărea acest vaccin pe piață, Secretarul de Stat american pentru sănătate Alex Azar avertizează că SUA nu va putea controla prețul și că foarte puțini cetățeni americani și l-ar putea permite.

Este important de menționat faptul că până în prezent nu există un leac confirmat, iar autoritățile din întreaga lume atrag atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm prevenției.

Cum ne protejăm împotriva noului coronavirus?

Până în prezent, cea mai bună metodă de combatere a noului coronavirus este prevenția. Pentru a ne feri de acest virus, specialiștii ne recomandă să:

  1. Ne spălăm foarte des pe mâini cu săpun sau soluție antibacteriană pe bază de alcool;

  2. Ne acoperim gura și nasul cu mască dacă prezentăm simptome asociate răcelii sau gripei;

  3. Evităm să ne atingem direct fața sau nasul, fără a ne fi spălat pe mâini în prealabil;

De asemenea, rețineți faptul că, pentru a avea efect, măștile trebuie reutilizate și trebuie să le schimbăm ori de câte ori acestea se umezesc.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache