Toggle Menu


Acțiune în forță a Poliției Române

  1. Home/
  2. Info/

Inspectoratul General al Poliției Române a informat astăzi, 29 Februarie, că în ultimele 24 de ore a demarat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, în urmă căreia polițiștii au reținut peste 650 de permise.

De asemenea, surse din IGPR au anunțat că 222 de șoferi au rămas aseară fără certificatele de înmatriculare ale mașinii, iar 12 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate.

Amenzi în valoare de 650.000 de euro

În urma acestei acțiuni preventive, Poliția Română a emis amenzi în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei și a confiscat bucuri în valoare de aproximativ 13 milioane de lei.

Mai important, însă, decât banii încasați din amenzi, ar trebui să fie efectul scontat al polițiștilor, respectiv de a informa șoferii și de a preveni accidentele în trafic.

Polițiștii atrag atenția șoferilor cu privire la purtarea centurii

Principala neregulă depistată la nivel național rămâne nerespectarea regimului de a purta centura de siguranță. Se pare că șoferii români sunt încă foarte „comozi” și preferă să se urce la volan fără a purta centura.

Acestea fiind spuse, este important să înțelegem că rolul centurii este de a proteja șoferul și pasagerii în eventualitatea unui impact. Mai mult, aceasta scade foarte mult riscul unor accidentări la coloană și exclude riscul de a fi propulsat în afara cabinei.

La ce să ne așteptăm în viitor

La nivelul Uniunii Europene se organizează periodic astfel de acțiuni, și uneori chiar concomitent.

Șoferii români ar trebui să se aștepte în viitor la astfel de controale, care au ca rol responsabilizarea populației, dar și depistarea unor persoane sau a unor autovehicule semnalate în sistemul informatic Schengen.

Sfatul nostru este ca, pentru a evita eventualele sancțiuni, să respectați cu strictețe regulile de circulație rutieră. Circulați cu atenție și deveniți un exemplu de responsabilitate pentru cei din jur.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache