Toggle Menu

Migrația refugiaților sirieni continuă. UE se pregătește pentru un nou val de imigranți.

  1. Home/
  2. Actualitate/

În ultimele zile, sute de refugiați sirieni s-au adunat la punctele de trecere către Uniunea Europeană. În aceste condiții, Grecia și Bulgaria anunță înăsprirea controalelor și detașarea mai multor soldați la granițele cu Turcia.

Erdogan sprijină migrația

Mai multe surse media din Turcia au difuzat recent imagini din care reiese faptul că autoritățile turcești oferă transport gratuit refugiaților sirieni pentru a se deplasa către granițele cu Grecia.

Conform surselor citate, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan speră că astfel va putea forța membrii statelor Uniunii Europene să îi ofere sprijin politic, militar, dar și financiar.

Este demn de menționat faptul că aceasta nu este prima dată când Erdoğan își șantajează partenerii politici cu privire la deschiderea granițelor, pentru a obține ceea ce își dorește.

Reacția Turciei de a permite migrația către Uniunea Europeană vine după ce 33 de soldați turci au fost uciși în provincia Idlib, în urma unui atac aerian inițiat de trupele siriene.

Reacția Uniunii Europene

În ultimele 24 de ore, Grecia a anunțat plasarea mai multor grenade cu fum la granița cu Turcia, în timp ce Bulgaria a detașat 1000 de soldați în plus la frontieră.

Un oficial grec a declarat pentru Reuters că imigranții „nu vor intra în țară”. Conform acestuia, Grecia nu va accepta migrația ilegal. De asemenea, grecii vor face tot ce le stă în putință pentru a îi împiedica pe refugiații sirieni să pătrundă pe teritoriul Uniunii Europene.

De asemenea, Uniunea Europeană l-a avertizat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, să se conformeze înțelegerilor de a menține migrația sub control, pentru care Turcia primește aproximativ 6 miliarde de euro.

Întărirea granițelor poate fi un semn că U.E. nu mai este dispusă să primească atât de ușor refugiați, așa cum a făcut-o până în prezent. Cu toate acestea, situația este încă destul de tensionată și va trebui să așteptăm în punctul oficial de vedere al președintelui Turciei înainte de a emite noi ipoteze.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache