Toggle Menu


Noi autobuze hibrid pentru bucureșteni

  1. Home/
  2. Stiri/

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat imagini în premieră cu noile autobuze hibride care vor circula în București începând din luna Aprilie.

Dacă în 2019 a preferat să încheie o colaborare cu firma turcească Otokar, cele 130 de autobuze hibrid sunt produse de gigantul Mercedes-Benz și au 27 de locuri pe scaune, și 80 de locuri în picioare.

Mai mult, pentru a fi în pas cu regiile de transport în comun ale marilor capitale europene, Gabriela Firea a dotat aceste noi autobuze cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, dar și cu un sistem informatic de ultimă generație, extrem de performant.

Cât îi costă această investiție pe bucureșteni

Valoarea contractului încheiat între Primăria Bucureștiului și producătorul autobuzelor este de aproximativ 50 de milioane de euro cu TVA inclus, iar garanția acestora este de 8 ani și 480.000 de kilometri și este vorba de un pachet de tip Full Warranty.

Totuși, având în vedere faptul că autobuzele Otokar au costat în medie aproximativ 250 de mii de euro per bucată, iar problemele au apărut încă din prima zi de la achiziție, investiția actuală este cu siguranță una avantajoasă pentru toată lumea.

Mai mult, având în vedere faptul că aceste autobuze au o motorizare hibrid, atât consumul de combustibil, cât și emisiile de dioxid de carbon vor fi mai reduse. Acest lucru se traduce atât prin eficientizarea cheltuielilor, dar și prin mai puține noxe inhalate de cetățenii bucureșteni.

Clujul a fost primul oraș cu autobuze prietenoase cu mediul

Emil Boc, primarul Clujului, este primul edil care a adus autobuzele elecrice în România. Mai mult, acesta consideră că tehnologia hibrid este deja depășită și ia în considerare achiziționarea unor autobuze cu motorizare pe bază de hidrogen, pe care de altfel le-a testat anul trecut.

Clujul s-a dezvoltat extraordinar de mult în ultimii 10 ani și a devenit un exemplu pentru orașele din întreaga țară, fiind deseori inclus în topurile internaționale alături de marile capitale europene.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache