Toggle Menu

Sorinea Pintea adusă la DNA pentru audieri

  1. Home/
  2. Actualitate/

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este în prezent audiată de DNA pentru o presupusă mită de 120.000 de lei, pe care aceasta ar fi primit-o în urma unui flagrant.

După mai bine de 10 ore de audieri în biroul acesteia de la Spitalul „Dr. Constantin Opriș”  din Baia Mare, procurorii structurii centrale a DNA au decis transferul acesteia la București.

Flagrant de 120 de mii de lei

Surse din anchetă au declarat pentru Mediafax că perchezițiile DNA au demarat în urma unui flagrant care viza achiziții publice și în care fostul ministru ar fi pretins suma de 120 de mii de lei.

La momentul flagrantului, suma a fost depistată de către procurori în biroul Sorinei Pintea, în timpul unor discuții care prevedeau achiziția unor echipamente medicale pentru combaterea noului coronavirus.

De asemenea, DNA susține că aceasta ar mai fi primit în luna Decembrie 2019 o altă tranșă de bani, în valoare de 10.000 de euro.

Audierile continuă la București

În prezent, Sorina Pintea se află la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri, unde a fost transferată Vineri, în jurul orelor 22:00, în baza unui mandat de aducere.

Sursele citate de Mediafax au declarat că la București se vor desfășura activitățile de urmărire penală a fostului Ministru. De asemenea, este posibil ca la finalul audierilor, aceasta să fie reținută.

Sorina Pintea a fost Ministrul Sănătății ăn Guvernul PSD, Viorica Dăncilă. După demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, aceasta a revenit la Spitalul „Dr. Constantin Opriș”, unde ocupă funcția de manager.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat cu privire la acest caz, aducându-ne în atenție o întrebare retorică de foarte mare interes: „Dacă acum ia o șpagă de 120 de mii de lei, la spitalul unde este doar director, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat?”.

Loading...

Mihnea-Octavian Manolache